اخبار
سرمایهگذاری در تولید شیر، به کاهش هزینههای درمان میانجامد
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صنایع عمومی تأمین سرمایهگذاری در تولید شیر، به کاهش هزینههای درمان میانجامد
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صنایع عمومی تأمین گفت: حضور پررنگتر سازمان تأمیناجتماعی در حوزه تولید و فرآوری و توزیع شیر خام، علاوه بر کاهش آمار بیماریها بخصوص پوکی استخوان در جامعه، باعث میشود این سازمان هزینههای درمانی کمتری را متقبل شود.
تامین 24: مهندس تقی خانبیگی، در جریان برگزاری نمایشگاه «تأمیناجتماعی، سرمایهگذاری و توسعه پایدار» با بیان اینکه هلدینگ سرمایهگذاری صنایع عمومی تأمین، دو مأموریت و حوزه فعالیت مشخص دارد، گفت: یکی از وظایف این هلدینگ، فعالیت در بخش کشاورزی است که سعی داریم در این حوزه، استراتژی تولید شیر را در شستا تصویب کنیم.
خانبیگی افزود: وظیفه دیگر هلدینگ، جداسازی شرکتهای زیرمجموعه تأمیناجتماعی است که خارج از استراتژی سازمان عمل میکنند تا با واگذاری آنها به سایر ارگانها، منابع نقدی حاصل شده صرف سرمایهگذاری در حوزههای مصوب و مورد توجه سازمان شود.
وی با اشاره به نقش تغذیه سالم در کاهش بیماریها و حفظ سلامت جامعه، گفت: در حالی که علت بسیاری از بیماریهای مردم، تغذیه نادرست است و با صرف هزینهای اندک میتوان از شیوع بسیاری از بیماریهای غیرواگیر کاست، متأسفانه گاه به جای اصلاح نظام تغذیه مردم و پیشگیری از بیماری که سهلالوصولتر است، تقویت نظام درمانی و ارائه خدمات ارزانتر و رایگان برای درمان بیماران مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صنایع عمومی تأمین ادامه داد: آمارها نشان میدهد هر ساله هزینههای هنگفتی از بودجه کشور، صرف تولید و ارئه خدمات درمانی به مردم و بیماران میشود؛ بهطوریکه تنها سازمان تأمیناجتماعی در سال 93 حدود 12 هزار میلیارد تومان اعتبار، صرف درمان کرده و بودجه درمانی سازمان در سال 94 حدود 18 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
وی افزود: اگر بهداشت تغذیهای مردم اصلاح شود نیازی به صرف هزینه هنگفتی درمانی در هر سال نخواهد بود و بهترین راهکار این است که موادغذایی سالم با قیمت مناسب در سفرههای مردم قرار گیرد.
خانبیگی گفت: کاملترین و ارزانترین ماده غذایی که ضروری است جای خود را در سفرههای مردم باز کند؛ شیر خام و فرآوردههای آن است، زیرا این ماده میتواند پروتئین، املاح و ویتامینهای ضروری مورد نیاز بدن را تأمین کند.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر هلدینگ صنایع عمومی تأمین، دارای سه دامداری بزرگ است که سالانه بیش از 100 هزار تن شیر تولید میکند و طی برنامهریزیهای مدون و دقیق با همکاری وزارت کشاورزی، درصدد هستیم تا این ظرفیت را در پنج سال آینده به یک میلیون تن افزایش دهیم.
خان بیگی با بیان اینکه مجموع تولید شیر در کشور حدود 8 میلیون تن است، افزود: مقادیری از این میزان تولید، فاسد و به ضایعات میپیوندد و بخشی نیز به چرخه تولید شیرخشک وارد میشود و در نهایت میزان شیری که در دسترس مردم قرار میگیرد، مقدار کافی و مناسبی نیست.
وی با اشاره به اینکه میانگین سرانه مصرف شیر و محصولات لبنی در جهان 150 کیلو در سال است، گفت: مصرف سرانه شیر و محصولات لبنی در کشور ما حدود 70 کیلو در سال است در حالیکه در کشورهای توسعهیافته مانند اروپا و آمریکا، سرانه مصرف شیر و سایر محصولات لبنی بین 350 تا 500 کیلو است که این آمار نشان میهد از لحاظ مصرف شیر و محصولات لبنی در کشور، نسبت به سایر کشورها بسیار فقیرتر هستیم.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صنایع عمومی تأمین افزود: سازمان تأمیناجتماعی و شستا میتوانند در این حوزه وارد شوند و با سرمایهگذاری بیشتر در تولید شیر، به سلامت بیمهشدگان و مستمریبگیران و کاهش هزینههای درمانی کمک کنند.
وی گفت: حدود 2 سال است که این هلدینگ مبادرت به تولید جنین گوساله به روش صنعتی کرده که این عمل در نوع خود بینظیر است. این تکنولوژی تنها در چند کشور اروپایی و آمریکایی و همچنین چین و استرالیا وجود دارد که در حال حاضر در کشور در شرکت فکا اصفهان از این تکنولوژی استفاده میشود.
خانبیگی گفت: در این عمل، تخمک گاوهای ماده را در آزمایشگاه بالغ کرده و سپس با استفاده از اسپرم، عمل لقاح را روی آن انجام میدهیم و جنین تولید شده را که حدود دو دهم میلیمتر است، فریز میکنیم. این جنین در نهایت به گوساله هلشتاین تبدیل میشود که روزی 50 لیتر شیر تولید میکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر جنینهای فریز شده به این ترتیب را به کشورهای خارجی نیز صادر میکنیم و تاکنون کشور روسیه برای انتقال این تکنولوژی به کشور خود با ایران وارد مذاکره شده است.