اخبار

ترجمه مقاله ترویجی آزمون های ژنومیک ، برداشت تخمک (OPU) و لقاح آزمایشگاهی( IVF)

 

logoآیا اینها میتوانند ترکیبی از فن آوری های جدید باشند که صنعت پرورش گاو شیری امریکا را به مرحله بعدی وارد می کنند؟

آیا صنعت پرورش گاو شیری آماده ی گذر از 75 سال سابقه تلقیح مصنوعی٫ به عنوان روش اصلی برای پیشرفت ژنتیک و روی آوردن به استفاده از آزمون ژنومیک؛ برداشت تخمک و لقاح آزمایشگاهی به عنوان ترکیبی از فن آوری هایی که می توان از آنها به صورت روزمره برای بردن صنعت پرورش گاو شیری به مرحله بعدی از پیشرفت ژنتیکی استفاده نمود ، می باشد؟

آیا کتاب مولف ، مربی و مشاور معروف با شهرت جهانی Marshal Goldsmith به نام ؛ آنچه تو را به اینجا رسانده به مرحله بعد نخواهد برد ؛ میتواند به عنوان مثالی از دامداری های امروزی استفاده گردد؟ آیا صنعت پرورش گاو شیری آماده ی گذر از 75 سال سابقه تلقیح مصنوعی٫ به عنوان روش اصلی برای پیشرفت ژنتیک و روی آوردن به استفاده از آزمون ژنومیک ؛ برداشت تخمک و لقاح آزمایشگاهی به عنوان ترکیبی از فن آوری هایی که می توان از آنها به صورت روزمره برای بردن صنعت پرورش گاو شیری به مرحله بعدی از پیشرفت ژنتیکی استفاده نمود ، می باشد؟

صنعت تلقیح مصنوعی سابقه طولانی دارد. از 1937 که مروج پرورش گاو شیری دانشگاه های پنسیلوانیا و رتگرز دکتر Enos J. Perry با یک فن آوری جدید بر اساس تحقیقات علمی به نام تلقیح مصنوعی از دانمارک بازگشت و اولین تعاونی تلقیح مصنوعی را در آمریکا تاسیس کرد ، این صنعت رو به رشد بوده است. یک دلیل اولیه که تلقیح مصنوعی رواج زیادی پیدا کرد ، این بود که صنعت پرورش گاو شیری خیلی زود متوجه شد ، این فن آوری جدید نرخ رشد ژنتیکی را با انتخاب نرهای برتر از نظر ژنتیکی که می توانند پدر هزاران گوساله باشند تسریع می کند. سایر پیشرفت های علمی وابسته به تلقیح مصنوعی نیز تفاوت عظیمی در گسترش این صنعت ایجاد کرده است. این فن آوری ها شامل ساخت رقیق کننده های منی و توانایی منجمد کردن منی برای مدت نامحدود می باشند. در هر صورت یک کمبود تلقیح مصنوعی در سرعت دادن بیشتر به پیشرفت ژنتیک این است که این فن آوری بیشتر از یک سوی معادله یعنی سمت گاو نر عمل میکند و از سوی دیگر معادله یعنی گاو ماده کمترین بهره را میبرد.

حالا بیایید نگاهی به ترکیب فن آوری های جدید که میتوانند سرعت پیشرفت ژنتیکی را با کمک سوی دیگر معادله یعنی گاو ماده بهبود دهند و صنعت پرورش گاو شیری را به مرحله بعدی وارد کنند ، باندازیم.

آزمون ژنومیک:

ژنومیک عبارت است از مطالعه نقش توالی اسیدهای نوکلیک در DNA سلولی که با نمایش ظاهری حیوان ( همچنین انسان ) یا بیان صفت در ارتباط است. ( Cassell 2012 ) برای گاو های شیری یک کاربرد مهم رایج توالی ژن ها ، پیش بینی شایستگی ژنتیکی دام های شیری برای صفات مهم اقتصادی است. استفاده از آزمون ژنومیک کمک میکند دام های ( هم نر و هم ماده ) دارای صفات برتر برای طول عمر ، سلامتی ، تولید و ظاهر فیزیکی شناسایی شوند. ( Del Campo 2013 )

آزمون های ژنومیک گروه های گاو در دامداری های شیری ، نه تنها به شناسایی دام های ممتاز کمک می کند ، بلکه دام های با ظرفیت ژنتیکی پایین را مشخص می نماید.

برداشت تخمک و لقاح آزمایشگاهی:

بازیابی تخمک از طریق واژن (TVOR ) ، که به عنوان برداشت تخمک ( OPU ) هم شناخته شده یا حتی به سادگی جمع آوری تخم هم گفته میشود ، فن آوری است که همراه با لقاح آزمایشگاهی ( IVF) به کار می رود. با استفاده از این فن آوری ها تخمک ها از تخمدان های دام ماده دهنده برداشته شده ، با روش IVF در خارج بدن دام بارور گردیده و تعداد بیشتری رویان را برای انتقال به دام های گیرنده فراهم میکند.

بر اساس گزارش BONI 2012 اولین بار OPU در گاو توسط یک گروه هلندی ( Pieterse et al , 1988 ) انجام گردید. این محققان دریافتند که جمع آوری تخمک می تواند هفته ای یک بار بدون ایجاد خطر برای سلامتی و فعالیت تولید مثلی حیوان اهدا کننده انجام گیرد. برخی از محاسن احتمالی OPU در مقایسه با روش سنتی انتقال جنین عبارتند از:

  • احتمال افزایش تعداد رویان های به دست آمده و در نتیجه افزایش تعداد گوساله های متولد شده از حیوانات ماده برتر . ( دو تا سه برابر بر اساس گزارش Roelofsen Vendrig et al , 1994 )
  • توانایی استفاده از فن آوری OPU در دام های دهنده آبستن مانند دهنده های غیر آبستن .
  • همراه IVF می توان باروری تخمک ها را با منی های کمیاب ، گران قیمت یا سکس به حداکثر رساند..

بنابراین بر اساس تمام نکات گفته شده چه چیزی ممکن است ، مرحله جدید در پیشرفت ژنتیکی بر اساس فن آوری در دامداری های پرورش گاو شیری آینده باشد.

ما تعداد زیادی از پرورش دهندگان گاو شیری چه گله های تجاری و چه گله های ثبت شده را میبینیم که از این فن اوری ها با هم استفاده می کنند.

1-      بسیاری آزمون ژنومیک را برای مشخص کردن دام های ماده برتر در دامداری خود یا خرید دام های ماده برتر از از سایر دامداری ها استفاده خواهند کرد تا از آنها به عنوان دام های دهنده در OPU استفاده کنند.

2-      آنها فن آوری های OPU و IVF را روی این دام های ماده برتر با منی دام های نر با ژنومیک بالا که منی آنها سکس شده استفاده خواهند کرد.

3-      سپس رویان های به دست آمده را به گاوها و تلیسه هایی که در دامداری از نظر ژنتیکی پایین هستند انتقال می دهند یا به دام های گیرنده که خریداری شده اند و مادران جایگزین میشوند انتقال خواهند داد.

مسلما موانعی وجود دارد که قبل از استفاده وسیع این فن آوری های ترکیبی باید بر آنها غلبه کرد. این موانع عبارتند از هزینه ، فقدان درک عمومی از منافع بالقوه این فن آوری ها و محتاط بودن ذاتی بسیاری از دامدار ها. در هر حال اگر میتوانستیم به سال 1937 برگردیم و از دکتر Enos Perry بپرسیم چه چیزهایی را به عنوان موانع اصلی در پذیرش فن آوری جدید تلقیح مصنوعی که او با خود از دانمارک آورده بود می داند ، پاسخ او احتمالا بسیار مشابه وضعیت ما خواهد بود.

 

آمار بازدیدکنندگان سایت

538258
امروز
دیروز
هفته جاری
بازدید کل
99
209
1063
538258

آی‌پی شما: 3.149.213.209
امروز: پنج شنبه، 06 ارديبهشت 1403 - ساعت: 18:02:16

خبرنامه

captcha